FAQ

WEDDINGS

Is fotografie en videografie apart te boeken?

Fotografie is mijn absolute hoofdbezigheid en dit kan je afzonderlijk boeken. Videografie daarentegen gaat steeds gepaard met fotografie, en dit boek je als het ware als een pakketje. Geloof me, als je dit boekt heb je een match ‘made in heaven’ ;)

Hoe ga je precies te werk?

Op de dag van jullie huwelijk ben ik voor 200% aanwezig, maar dan op een onzichtbare manier. Het is mijn betrachting om de verschillende sferen van jullie dag zo goed mogelijk vast te leggen met oprechte emoties en die momenten gebeuren wel vaker als ik “er niet echt bij ben” :) Dus niet ongerust worden als je me even niet ziet, ik zit dan waarschijnlijk ergens verstopt achter een deurtje, een orgel of gluur vanuit jullie zolderraam naar beneden… Tijdens de portretsessie help ik jullie natuurlijk wel een beetje. Niet iedereen voelt zich even comfortabel voor een camera (dit overkomt je ook niet elke dag) en dan vind ik het erg belangrijk dat ik jullie hierin zo goed mogelijk begeleid.

Wat is het kostenplaatje?

Graag nodig ik jullie uit in ons atelier. Stuur gerust een mailtje naar info@katleenclaes.com om verder af te spreken! Tot gauw.

Maak je ook fotoalbums?

Wel, … ik kan niet omschrijven wat ik wel doe omdat dit iets unieks is. En dat zou ik graag zo houden ;) Waar je wel op kan vertrouwen is dat het op een hele mooie, verfijnde en artistieke manier gepresenteerd wordt. Iedereen die het ziet wordt toch instant happy ;) Heb ik jullie een beetje nieuwsgierig gemaakt? Jullie zijn altijd welkom om alles te bekijken, open te maken, …

Ben je nog vrij op onze trouwdag?

Zou super zijn! Stuur me een mailtje en ik (probeer) om diezelfde dag nog terug te mailen… Fingers crossed…

Wat als we overwegen om jou te boeken?

Na jullie mailtje ontmoeten we elkaar en luister ik naar jullie verhaal, hoe jullie het allemaal zien, waar je naar uitkijkt, … Ik schrijf alles beknopt op en dan vertel ik jullie graag wat je precies van mij mag verwachten, welke informatie ik zeker nodig heb en wat ik voor jullie kan betekenen. Ook laat ik jullie met veel trots zien wat je met die mooie beelden kan doen. Daarna beklinken we onze samenwerking of jullie laten het even bezinken en komen er op een later tijdstip op terug. Daarna voeg ik jullie toe op facebook en kan ik jullie ‘taggen’ wanneer jullie preview klaar is ;) Enkele weken na jullie huwelijk zien we elkaar weer en krijgen jullie de fotobeelden, mini album en eventueel ook het ‘unieke concept’ overhandigd.

Wat als ik als fotograaf / videograaf wat narigheid voor heb op jullie dag?

Wel, dan is dat even heel erg balen... voor jullie, maar ook voor mezelf. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit heb meegemaakt maar je weet nooit… Ik kan alleszins rekenen op enkele super backups die helemaal in dezelfde sfeer fotograferen en die misschien zelfs een tikkeltje beter zijn dan ik.. :( Maar goed voor jullie dan! ;)

PORTRAITS

PORTRAITS / PREGNANCY

Rond hoeveel weken boek je best een zwangerschaps reportage?

Meestal wordt dit geboekt tussen week 24 en week 34. Je voelt je nog comfortabel genoeg en zit nog lekker in je vel om een uurtje fotoshoot met glans te doorstaan ;) (this shoot included min. 30 edited pictures)

Werk je hiervoor in een studio of op locatie?

Jammer genoeg ben ik nog niet in het bezit van een lichtstudio. (de plannen zijn er al wel!) Dus voor deze reportage werk ik op locatie. Dit kan in een bos, open vlakte, leuke panden maar ook gezellig bij jullie thuis. Vaak merk ik toch dat mijn klantjes meer op hun gemak zijn omdat ze zich in eigen habitat bevinden.

Fotografeer je ook naakt?

Voor naakt zonder meer ben ik niet te vinden, maar als het om artistiek naakt gaat wel.

Wat kunnen we verwachten bij het boeken van een ‘birth story’

Een birth story… het is een verhaal (van beelden) dat gaat over jullie twee en de komst van jullie wondertje. Er worden op verschillende tijdstippen fotobeelden genomen tijdens jullie zwangerschap. Een eerste keer als je net groot nieuws hebt, een tweede keer rond 20 weken, een derde keer rond 30 weken en een laatste keer wanneer jullie kindje enkele weken oud is. Deze ‘birth story’ wordt gebundeld in een mini album en jullie krijgen alle beelden in HR (+- 70 beelden). (this shoot included min. 70 edited pictures)

PORTRAITS / BABY

Binnen enkele weken verwachten we een klein wondertje… wat moeten we ons voorstellen bij een baby reportage?

Als er een kleintje geboren wordt staat de wereld even op zijn kop. Ook voor ouders, broer(s) en of zusje(s) is dit een hele verandering. Alles staat in het belang van dit kleine wondertje en dan kan je niets overhaasten. Ook als fotograaf vind ik het erg belangrijk dat ik mee in het ritme van jullie kindje zit en de nodige tijd voorzie om jullie kleintje mooi in beeld te krijgen. Ik fotografeer baby’s het liefst in hun eigen omgeving. Daar voelen ze zich thuis, hebben lekker hun eigen spulletjes en hebben niet eens door dat er iets gebeurd. Ik heb ook steeds een koffertje bij met leuke spullen en accessoires(maar vaak heb ik dit zelfs niet eens nodig!). Ik houd het graag zo natuurlijk mogelijk en werk het liefst met wat ik ter plaatse ter beschikking heb. En als mijn lichtstudio af geraakt,… dan kan je ook op locatie bij me terecht! (this shoot included min. 50 edited pictures)

PORTRAITS / FAMILY

Wat is precies een familiereportage?

Dit wordt heel ruim opgevat, het kan een fotoreportage met je gezinnetje zijn, een familiefeest, een verjaardagsfeestje, een 1ste of plechtige communie, een doopfeest, oma en opa die 50 jaar getrouwd zijn, … allemaal momenten waarop je met familie en/of vrienden samen bent en je zelf liever geniet dan foto’s te nemen ;) (this shoot included min. 50 edited pictures)

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Gedurende 2 uur fotografeer ik jullie als familie. Vooral de sfeer, het plezier en de emotie worden vastgelegd op beeld. Dit kan gaan van een picknick in het park tot het bouwen van een kamp, een middagje aan zee of op de locatie waar jullie wensen.

PORTRAITS / KIDS

Wat moeten we ons voorstellen bij een kinder reportage?

Is je kindje 1 jaar of ouder? Dan zit je hier goed ;) Gedurende één uur volg ik jullie kindje tijdens een leuke activiteit. Op zoek naar mooie takken in het bos, in bomen klimmen, op wandel met haar poppenwagentje, spelend met een puzzel, schommelen in de tuin, … wat hier voorop staat is dat jullie kindje zich niet verveeld en dit foto-uurtje niet als poseren aanvoelt. Want dat houden ze geen 5 minuten vol ;) Uiteraard leidt ik alles een beetje in goede banen zodat ik zeker de beelden heb waar ik naar streef. (this shoot included min. 30 edited pictures)

Kan ik hier ook terecht voor de eerste communiefoto’s?

Zeker wel! Vooraf overleggen we een leuke locatie waar we de beelden zullen opnemen. Het liefst heb ik dat de locatie een connectie heeft met jullie en je eerste communicantje, dan heeft alles toch net wat meer betekenis. Hebben jullie echter geen idee wat voor locatie te nemen? Dan ken ik zeker nog enkele leuke adresjes. Ook voor een communie reportage ga ik op dezelfde manier te werk. Ik probeer op een natuurlijke en spontane manier jullie kindje in beeld te brengen.

PORTRAITS / TEENAGERS

Hoe moeten we een tiener reportage opvatten?

Het is een cliché maar een waarheid als een koe, kinderen worden zooo snel groot… vaak worden er heel veel beelden genomen wanneer ze klein zijn maar van zodra ze een tiener worden hebben ze zoveel bezigheden; school, hobby’s, vrienden, … en dan merk je toch dat je weinig mooie fotobeelden hebt vanuit deze periode. Deze reportage wordt veelal gebruikt om broers en zussen op een originele, maar niet klassieke manier samen op beeld te krijgen maar ook voor de plechtige communiefoto’s, enkele sterke portretten van zoon of dochterlief, … (this shoot included min. 30 edited pictures)

PORTRAITS / MALE OR FEMALE

Wat is dit precies voor een reportage?

Portretfotografie is mijn grote passie. Veel volwassene mensen hebben niet eens een mooi en sterk portret van zichzelf. Vaak vinden ze dit niet nodig, of ze staan niet goed op foto, vinden zich te oud om nog te laten fotograferen … en dat is echt zonde. Het zijn foto’s die je kan gebruiken voor proffesionele doeleinden, op sociale media, om in te kaderen… en hoe erg ik het ook vind om dit neer te schrijven… maar ook als gedenkprentje worden ze gebruikt. Bij een overlijden is het soms echt zoeken naar een mooi en sterk portret van je geliefde. Het is altijd een eer voor me om even de ziel van een persoonlijkheid te mogen vastleggen. (this shoot included min. 30 edited pictures)

PORTRAITS / INTIMACY

Is deze reportage te vergelijken met een verlovingsreportage?

Ja hoor! Ben je verliefd, verloofd of al jaren gelukkig met je partner? Hier kan je als koppeltje terecht voor een leuke oprechte liefdes reportage… tot 99+ ;) Zolang er maar liefde is! (this shoot included min. 30 edited pictures)

GRAPHICS

GRAPHICS / LOGO

Binnenkort start ik als ondernemer of neem ik een bestaand bedrijf over. Graag wil ik een nieuw logo laten maken of van een bestaand logo een nieuwe versie laten uitwerken. Hoe ga je te werk?

Leuk om te horen! Ik hou van ondernemende mensen, met zin voor een nieuwe uitdaging. Eerst en vooral vind ik het erg belangrijk dat je vooral houdt van mijn grafische werk, ik heb een uitgesproken grafische stijl en daar hou je van of daar hou je niet van. Vergelijk het een beetje met een architect; als die altijd landelijke woningen bouwt ga je er ook niet heen voor een strakke, moderne woning ;) Als je zeker bent van je stuk dan nodig ik je graag uit voor een verkennend gesprek. In de eerste instantie luister ik vooral naar jou verhaal, jou visie en hoe jij met jou onderneming naar buiten wil komen, heb je al een naam of bedenk in nog een naam, alles kan uiteraard. Ik neem voldoende notities en van zodra ik voldoende informatie heb ga ik aan de slag. Ik werk enkele logo’s uit en deze worden voorgelegd aan jou. Zit jou logo ertussen? Super! Ben je toch niet zeker, dan werk ik nog door op een voorkeur-logo. Wanneer het definitieve logo gekozen wordt werk ik een visitekaartje uit en nodig ik je nog een keer uit om alles te overlopen voor het drukwerk. (papierkeuze, kleuren, formaten, letterpress, druk op snee, aantal, etc...) Daarna gaan je visitekaartjes in druk en is de eerste stap van jou nieuwe huisstijl gezet. Het logo ontwerp ontvang je in hoge resolutie en in alle bestandsformaten. Vanaf dan ben je de wettige eigenaar van jou logo :)

GRAPHICS / WEBSITE

Ik overweeg als ondernemer om een website uit te laten werken. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Als je de beslissing neemt om een website te maken zet je een stap in de goede richting om commerciëler te worden in het ondernemen. Weinig ondernemingen overleven nog zonder hun aanwezigheid op het internet of op sociale media. Wil je een kleine website die je op een later tijdstip uitbreidt, dan kan dat. Wens je meteen een uitgebreide website met alles erop en eraan, even goed. We werken enkel op maat en nooit met vaste templates. Iedere onderneming is uniek, dus ook de website moet uniek zijn en aangepast aan de huisstijl. Waar wij voor staan is een persoonlijke aanpak waar duidelijke communicatie voorop staat. Bij een eerste contact worden jou wensen overlopen en bekijken we wat voor website precies bij jou en je onderneming past. We onderzoeken wat er precies op je website moet komen te staan en hoe we de structuur ervan gaan bepalen. Via mial / telefoon houden we contact en zal gevraagd worden wleke informatie er op je website moet komen. Dat is immers iets dat u beter weet, aangezien het een product is dat u vanbinnen en vanbuiten kent. Van daaruit vertrek ik verder en werk ik de hele website visueel uit, giet woorden in zinnen, voeg beelde bij, … en dan zien we elkaar weer. We overlopen de hele website. Als er bemerkingen zijn noteer ik alles en pas ik aan waar nodig. Daarna stuur ik alles nog een keer digitaal door en kan je alles nog eens nalezen, bekijken, … Vind je de website helemaal ok? Dan geef ik mijn werk door aan Volwebstudio, de webdesigner waar ik mee samen werk. Zij zorgt ervoor dat het hele ontwerp online gezet wordt en werkt. De communicatie hiervoor loopt via Volwebstudio. Wil je meer info over het webdesign zelf? Welke formules er zijn? Wat je in dit pakket mag verwachten? Neem hiervoor een kijkje op www.volwebstudio.be

GRAPHICS / PRESS

Ontwerp jij ook ander drukwerk?

O ja hoor ;) Met veel plezier ontwerp ik op maat flyers, briefhoofdingen, omslagen, zakjes, geschenkdoosjes, communiekaarten, geboortekaarten, wenskaarten, trouwkaarten, … dat wat jij nodig hebt. Wel moet je er rekening mee houden dat ontwerp en drukwerk steeds samengaat. Hier druk ik mijn stempel op mijn werk, en perfectionistisch als ik ben geef ik dat niet uit handen.. ;)

Ik wil graag exclusief drukwerk om mijn onderneming een boost te geven, doe jij dit ook?

Ja zeker, ik heb een voorliefde voor mooie papierdragers en ben steeds op zoek naar nieuwe leveranciers, nieuwe papiersoorten, verschillende manieren van druk, etc… Hoe exclusiever, hoe leuker ik het vind ;)

GRAPHICS / PHOTOGRAPHY

Ben jij ook een productfotograaf?

Ik ben niet in het bezit van een studio, dus productfotografie kan momenteel enkel op locatie. Ik werkte reeds voor Nyche Lighting, Moss Events, PTZE porcelain, Lotus, schilders, …

Hoe lever jij je beelden aan?

Alle beelden worden in LR aangeleverd. De beelden die u in HR wenst (om later te gebruiken op drukwerk, reclame, etc…) kunnen aangekocht worden. De RAW bestanden lever ik echter niet aan, hier druk ik mijn stempel op mijn werk.