FAQ

WEDDINGS

Hoe ga je precies te werk?

Op de dag van jullie huwelijk ben ik voor 200% aanwezig, maar dan op een onzichtbare manier. Het is mijn betrachting om de verschillende sferen van jullie dag zo goed mogelijk vast te leggen met oprechte emoties en die momenten gebeuren wel vaker als ik “er niet echt bij ben” :) Dus niet ongerust worden als je me even niet ziet, ik zit dan waarschijnlijk ergens verstopt achter een deurtje, een orgel of gluur vanuit jullie zolderraam naar beneden… Tijdens de portretsessie help ik jullie natuurlijk wel een beetje. Niet iedereen voelt zich even comfortabel voor een camera (dit overkomt je ook niet elke dag) en dan vind ik het erg belangrijk dat ik jullie hierin zo goed mogelijk begeleid.

Wat is het kostenplaatje?

Stuur me een mailtje (info@katleenclaes.com) en ik stuur jullie alle nodige info door!

Verzorg je ook het drukwerk?

Oooooo jaaaaa :) En veel! Zelf ben ik verliefd op mooi drukwerk... Mooie foto's is één, maar mooi drukwerk voor die mooie foto's is twee. En die twee gaan voor mij samen door één deurtje :)

Ben je nog vrij op onze trouwdag?

Zou super zijn! Stuur me een mailtje en ik (probeer) om diezelfde dag nog terug te mailen… Fingers crossed…

En wat nu verder?

Na jullie mailtje prikken we een moment om elkaar te ontmoeten. Ik luister naar jullie verhaal, hoe jullie deze dag willen beleven, waar je naar uitkijkt, wat jullie belangrijk vinden, … Ik schrijf alles in een notendop op en vertel jullie dan heel graag hoe ik jullie dag zal beleven. Wat jullie precies van mij kunnen verwachten en waar ik voor sta. Daarna kunnen jullie het even laten bezinken en zet ik jullie dagje voor enkele weken 'on hold' ...

Wat als je als fotograaf wat narigheid voor hebt op onze BIG day?

Wel, dan is dat even heel erg balen... voor jullie, maar ook voor mezelf. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit heb meegemaakt maar je weet nooit… Ik kan alleszins rekenen op enkele super backups die helemaal in dezelfde sfeer fotograferen en die misschien zelfs een tikkeltje beter zijn dan ik.. :( Maar goed voor jullie dan! ;)

PORTRAITS

Welke reportages kunnen we allemaal boeken?

NEWBORN

Als er een kleintje geboren wordt staat de wereld even op zijn kop. Ook voor ouders, broer(s) en of zusje(s) is dit een hele verandering. Alles staat in het belang van dit kleine wondertje en dan kan je niets overhaasten. Ook als fotograaf vind ik het erg belangrijk dat ik mee in het ritme van jullie kindje zit en de nodige tijd voorzie om jullie kleintje mooi in beeld te krijgen. Ik fotografeer baby’s het liefst in hun eigen omgeving. Daar voelen ze zich thuis, hebben lekker hun eigen spulletjes en hebben niet eens door dat er iets gebeurd. Ik heb ook steeds een koffertje bij met leuke spullen en accessoires(maar vaak heb ik dit zelfs niet eens nodig!). Ik houd het graag zo natuurlijk mogelijk en werk het liefst met wat ik ter plaatse ter beschikking heb. Zit je echter in de verbouwingen of wil je dit niet graag thuis? Dan kan er, indien nodig, nog in ons atelier gefotografeerd worden. Maar ik blijf een voorstander van outdoor shoots of 'a la casa' :)

PORTRAIT

Dit kan een reportage zijn met kindjes, een gezinnetje, oma en opa op hun oude dag,... Deze reportage kan met een maximum van 5 personen geboekt worden. Zijn jullie echter met meer? Dan wordt er gevraagd voor 2 uurtjes te boeken.

COMMUNION

De communie reportage is een 'specialleke' :) Ik vind het heerlijk om een uurtje alleen aandacht te hebben voor hen. Als je graag zeker bent van je plekje wacht je best niet te lang, want de boekingen hiervoor lopen ieder jaar als een trein! Sinds vorig jaar werk ik met een maximum limiet om het allemaal rond te krijgen.
Deze reportage wordt enkel met de communicant of lentefeestbeest in spé gedaan :) NO ONE ELSE ALLOWED ;)

PARTY

Deze reportage richt zich uiteraard op feestjes! Heb je een doopfeest, een verjaardagsfeest, communiefeest? Zijn jullie ouders 30 jaar getrouwd of geven jullie een dansfeest omdat jullie samen 40 jaar worden?
Ik leg ook deze warme momenten graag vast op beeld. EVERYONE ALLOWED :)

GRAPHICS

GRAPHICS / LOGO

Binnenkort start ik als ondernemer of neem ik een bestaand bedrijf over. Graag wil ik een nieuw logo laten maken of van een bestaand logo een nieuwe versie laten uitwerken. Hoe ga je te werk?

Leuk om te horen! Ik hou van ondernemende mensen, met zin voor een nieuwe uitdaging. Eerst en vooral vind ik het erg belangrijk dat je vooral houdt van mijn grafische werk, ik heb een uitgesproken grafische stijl en daar hou je van of daar hou je niet van. Vergelijk het een beetje met een architect; als die altijd landelijke woningen bouwt ga je er ook niet heen voor een strakke, moderne woning ;) Als je zeker bent van je stuk dan nodig ik je graag uit voor een verkennend gesprek. In de eerste instantie luister ik vooral naar jouw verhaal, jouw visie en hoe jij met jouw onderneming naar buiten wil komen, heb je al een naam of bedenk in nog een naam, alles kan uiteraard. Ik neem voldoende notities en van zodra ik voldoende informatie heb ga ik aan de slag. Ik werk enkele logo’s uit en deze worden voorgelegd aan jouw. Zit jouw logo ertussen? Super! Ben je toch niet zeker, dan werk ik nog door op een voorkeur-logo. Wanneer het definitieve logo gekozen wordt werk ik een visitekaartje uit en nodig ik je nog een keer uit om alles te overlopen voor het drukwerk. (papierkeuze, kleuren, formaten, letterpress, druk op snee, aantal, etc...) Daarna gaan je visitekaartjes in druk en is de eerste stap van jouw nieuwe huisstijl gezet. Het logo ontwerp ontvang je in hoge resolutie en in alle bestandsformaten. Vanaf dan ben je de wettige eigenaar van jouw logo :)

GRAPHICS / WEBSITE

Ik overweeg als ondernemer om een website uit te laten werken. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Als je de beslissing neemt om een website te maken zet je een stap in de goede richting om commerciëler te worden in het ondernemen. Weinig ondernemingen overleven nog zonder hun aanwezigheid op het internet of op sociale media. Wil je een kleine website die je op een later tijdstip uitbreidt, dan kan dat. Wens je meteen een uitgebreide website met alles erop en eraan, even goed. We werken enkel op maat en nooit met vaste templates. Iedere onderneming is uniek, dus ook de website moet uniek zijn en aangepast aan de huisstijl. Waar wij voor staan is een persoonlijke aanpak waar duidelijke communicatie voorop staat. Bij een eerste contact worden jouw wensen overlopen en bekijken we wat voor website precies bij jouw en je onderneming past. We onderzoeken wat er precies op je website moet komen te staan en hoe we de structuur ervan gaan bepalen. Via mial / telefoon houden we contact en zal gevraagd worden wleke informatie er op je website moet komen. Dat is immers iets dat u beter weet, aangezien het een product is dat u vanbinnen en vanbuiten kent. Van daaruit vertrek ik verder en werk ik de hele website visueel uit, giet woorden in zinnen, voeg beelde bij, … en dan zien we elkaar weer. We overlopen de hele website. Als er bemerkingen zijn noteer ik alles en pas ik aan waar nodig. Daarna stuur ik alles nog een keer digitaal door en kan je alles nog eens nalezen, bekijken, … Vind je de website helemaal ok? Dan geef ik mijn werk door aan Volwebstudio, de webdesigner waar ik mee samen werk. Zij zorgt ervoor dat het hele ontwerp online gezet wordt en werkt. De communicatie hiervoor loopt via Volwebstudio. Wil je meer info over het webdesign zelf? Welke formules er zijn? Wat je in dit pakket mag verwachten? Neem hiervoor een kijkje op www.volwebstudio.be

GRAPHICS / PRESS

Ontwerp jij ook ander drukwerk?

O ja hoor ;) Met veel plezier ontwerp ik op maat flyers, briefhoofdingen, omslagen, zakjes, geschenkdoosjes, communiekaarten, geboortekaarten, wenskaarten, trouwkaarten, … dat wat jij nodig hebt. Wel moet je er rekening mee houden dat ontwerp en drukwerk steeds samengaat. Hier druk ik mijn stempel op mijn werk, en perfectionistisch als ik ben geef ik dat niet uit handen.. ;)

Ik wil graag exclusief drukwerk om mijn onderneming een boost te geven, doe jij dit ook?

Ja zeker, ik heb een voorliefde voor mooie papierdragers en ben steeds op zoek naar nieuwe leveranciers, nieuwe papiersoorten, verschillende manieren van druk, etc… Hoe exclusiever, hoe leuker ik het vind ;)

GRAPHICS / PHOTOGRAPHY

Ben jij ook een productfotograaf?

Ik ben in bezit van een lichtatelier. Dus productfotografie kan zeker.

Hoe lever jij je beelden aan?

In HR, de RAW bestanden lever ik echter niet aan. Hier druk ik de stempel op mijn werk.