LA VIE EN ROSE

La vie en rose, dat is iets speciaal. Begrijpelijk als je even slikt bij het zien van de prijs, maar misschien niet meer als je dit gelezen hebt...

Onze kinderen komen niets te kort, maar is dit wat ze onthouden en meenemen voor later? 

September 2022, Marieke (onze jongste telg) geeft haar groeifeest. We vroegen haar of ze een tekstje wilde voorlezen met een fijne boodschap, iets dat vanuit haar hart kwam en een woordje van dank voor iedereen die mee voor dit mooie feest zorgde.

" Ik ben heel blij dat deze dag eindelijk aangebroken is. Ik wil graag iedereen bedanken die van dit feest 'een echt feest' gemaakt heeft. Ook mijn oudere zus Roos wil ik bedanken, wat zonder haar zou ik niet zo sterk in mijn schoenen staan. Maar wat ik het leukste vond was ons lang weekend in de bergen. Dat we s'ochtendsvroeg naar buiten gingen om foto's te maken met de opkomende zon, dat ik me dood schrok van die poes in het hoge gras en dat we daar zo mee moesten lachen dat ik het bijna in min broek deed. De wandelingen naar de eeuwige sneeuw, onze gezellige picknick tussen de heuvels met de ondergaande zon. Tot het helemaal donker werd en ik met het grote picknickdeken rond mij naar beneden mocht rennen terwijl papa als een echte ober de kaasschotel recht probeerde te houden. En die vlinder die wel zeker 5 minuten lang op mijn hand kwam zitten! Dit zit voor altijd in mijn hartje."

Ik denk dat niemand het daar droog hield, ook wij niet. Hoe ontwapenend en mooi dat ze ons vertelde dat deze momenten voor haar zoveel betekenen, dat raakte ons het meest. Van daaruit is dit mooie idee ontstaan. Jullie trekken er een weekend op uit en ik ga een dag met jullie mee, met een concept en aangepaste deco. Jullie, gewoon een weekendje weg, zoals jullie wel vaker doen, maar dan met mij erbij die jullie gewone, oprechte maar ook de prachtigste momentjes vastlegt. Het levert niet alleen de mooiste beelden op, maar bezorgt jullie als gezin ook een fijne tijd samen. Een moment waar jullie naar uit kunnen kijken, waar jullie samen van kunnen genieten en dat herinneringen voor het leven geeft. Ik fotografeer de communicant op twee momenten gedurende deze dag, en leg gedurende de rest van de momenten jullie gezin vast in zijn puurste vorm. Samen ontbijten, wandelen, bloemen plukken, gezellig picknicken, van de berg rollen, samen pizza's maken, gezellig knuffelen op de bank, samen in bad, knuffelend op bed ... Dat ik vooral iets wil vastleggen waar jullie een leven lang met een warm hart naar terug zullen kijken. Gedurende deze dag maak ik ook enkele mini movies die ik later samenvoeg, gemixt met beelden in een prachtige editorial movie. Dat is een filmpje dat tot 2-3 minuten gecomprimeerd wordt, waarin jullie leukste momenten in samen worden gebracht.